Vineri 7 Octombrie

”România educată”, programul inițiat de Iohannis, aduce HAOSUL? Examen de admitere la liceele, pe lângă evaluarea națională


Prin programul lansat de președintele Klaus Iohannis, România educată, ar urma să se reintroducă examenul de admitere la liceele bune, pe lângă examenul de evaluare națională. 

Liderii coaliției de Guvernare și președintele Klaus Iohannis au discutat aceste subiecte luni, la Cotroceni.

Dan Barna a spus că examenul ar urma să fie organizat înainte de evaluarea națională, iar locurile neocupate în urma examenului de admitere vor fi ocupate prin repartizarea elevilor în ordinea mediilor de la evaluarea națională, conform g4media.ro.

S-a discutat și despre accesul elevilor la cele trei rute educaționale la liceu (vocațional, teoretic și profesional), care există și acum.

Odată cu implementarea acestui sistem, elevii vor putea să aleagă ce tip de liceu urmează, dar vor putea mai facil sa se reorienteze in timpul ciclului educational. Este ca un sistem de vase comunicante, elevii se vor putea muta între ele, va exista flexibilitate pentru copii. Toate cele trei rute se încheie cu optiunea examenului de bacalaureat, și toți elevii de la oricare dintre rute pot merge la facultate dacă au trecut bacalaureatul. Însă elevii de pe ruta profesională au și posibilitatea obținerii unei certificări profesionale după clasa XI, care le permite să urmeze un colegiu tehnic”, a declarat Dan Barna pentru G4Media.ro.

Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Comentarii Facebook