Restaurantele, obligate prin lege să dea gratis clienților această băutură. Nu vor mai avea voie să ceară bani


Restaurantele, barurile și cantinele sunt obligate să ofere apă potabilă clienților care solicită acest lucru, conform unei noi legi adoptate în Camera Deputaților, care a devenit for decizional. Acest lucru se aplică și companiilor de catering, care sunt acum obligate să ofere apă de la robinet clienților care ridică comenzile.

Inițiativa legislativă vine ca răspuns la nevoia de a crește accesibilitatea la apă potabilă și de a combate consumul excesiv de băuturi ambalate, care contribuie la generarea de deșeuri și la impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Această măsură are potențialul de a reduce costurile pentru consumatori și de a promova un stil de viață mai sănătos. Ea reflectă o tendință globală de a asigura că dreptul fundamental la apă este respectat în toate aspectele vieții, inclusiv în consumul alimentar.

În prezent, prețul unei sticle de apă plată în restaurantele din România poate ajunge la dublu sau chiar triplu față de prețul normal. Această nouă lege își propune să remedieze această situație și să ofere consumatorilor acces mai ușor și mai convenabil la apă potabilă, direct de la robinet.

Comentarii Facebook