Supermarketurile din România ar putea fi închise în weekend! Guvernul analizează cererea


Micii comercianți au cerut Guvernului ca supermarketurile din România să fie închise sâmbăta și duminica. 

Închiderea la ora 13:00 pe care am propus-o noi pentru hipermarketuri ne-ar fi adus clienți la magazinele mici, tradiționale. Nu e însă un lucru posibil, pentru că s-ar crea o discrepanță. Alternativ, ar fi să închidem toți sâmbătă, de la ora 13:00, și duminica, tot de la ora 13:00 – și magazinele mari, și magazinele mici – să avem un program de 8 ore sâmbăta și un program de 8 ore duminica.

Nu există nicio pierdere, pentru că vânzările din după-amiaza zilei de sâmbătă și după-amiaza zilei de duminică se vor muta în timpul săptămânii”, a declarat Feliciu Paraschiv, reprezentantul micilor magazine.

Cei care au mici magazine spun că în timpul weekend-ului pierderile înregistrate de magazinele mici ajung și la 40%.

Efectele se văd foarte simplu din cifre. Sunt scădere de 20-30%, chiar şi 40% din vânzări pe perioada weekendului. În general, clienţii noştri migrează în magazine mari.

Aşa este în toată Europa. Şi considerăm că asta ar sprijini comerţul românesc. Pe de altă parte, ar sprijini foarte mult şi horeca. Pentru că le dă o bulă de oxigen şi lor. Dacă ar fi închise marile magazine, oameni s-ar duce spre comerţul tradiţional să-şi procure strictul necesar”, a mai Feliciu Paraschiv, reprezentantul micilor magazine.

Reprezentanții Guvernului se vor întâlni din nou cu micii comercianți pentru a stabili exact ce se va face.

Comentarii Facebook