Religie ‘smart’ in China! Aplicația care îi obligă pe credincioși să își facă rezervare pentru a participa la slujbe


Aplicația numită "Religie Inteligentă", dezvoltată de Comisia pentru Afaceri Etnice și Religioase a Provinciei Henan, le cere creștinilor din regiune informații personale pentru a participa la slujbe, precum numele, numărul de telefon, numărul de identificare guvernamentală, reședința permanentă, ocupația și data nașterii, conform The Christian Post

Aceste măsuri sunt aplicabile nu doar pentru bisericile creștine, ci și pentru moschee și templele budiste, relatează grupul pentru drepturile omului ChinaAid.  

Regiunea Henan găzduiește una dintre cele mai dezvoltate comunități creștine. Credincioșii din regiune relatează că procedurile greoaie au redus numărul de credincioși care frecventează bisericile. Multe persoane în vârstă pot găsi o provocare în a accesa aplicația, conform informațiilor relatate de ChinaAid.

Odată permiși să intre într-un lăcaș de cult, credincioșilor trebuie să li se ia și temperatura, a spus grupul, comentând că aplicația poate fi legată într-un fel de restricțiile COVID-19.

Comentarii Facebook