Olivia Steer, sancționată de CNCD după ce a scris negativ despre medici pe Facebook în pandemie


Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a sancționat-o pe fosta prezentatoare TV Olivia Steer pentru „atingerea dreptului la demnitate a categoriei profesionale a medicilor”. Olivia Steer a fost reclamată ca urmare a unei postări din timpul pandemiei de Covid-19.

Colegiul Medicilor din România a sesizat CNCD pe 21 aprilie 2021, după o postare a fostei jurnaliste din data de 3 aprilie 2021 în care Olivia Steer îi acuza de medici de „complicitate criminală” pentru că respectă protocoalele.

Materialul conţinea, printre altele, o serie de afirmaţii de tipul 'Dacă te doare în cot că morţii sunt declaraţi toţi, în mod mincinos, morţi de covid, (...)! Dacă nu te revoltă că, la ATI, pacienţii cu Covid mor legaţi de pat, sufocaţi, înfometaţi şi însetaţi, ucişi de protocoalele OMS ale morţii, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întâi”.

Colegiul Medicilor din România a considerat că, prin mesajul promovat, se aduce atingere dreptului la demnitate personală a unei categorii sociale distincte, în cazul de faţă fapta fiind îndreptată asupra medicilor”, a transmis Colegiul Medicilor din România.

Potrivit Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării „mesajul a urmărit şi încurajarea a cât mai multor cetăţeni să ia atitudine prin proteste şi manifestări publice împotriva personalului medical care lucra în condiţii excepţional de grele, pentru a limita efectele pandemiei”.

Acestea au fost argumentele pe care le-am înaintat către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a emis o decizie în favoarea CMR. Menţionăm că decizia stabileşte aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 lei, precum şi publicarea unui rezumat al hotărârii pe pagina de Facebook a părţii reclamate şi poate fi contestată în instanţă”, a mai transmis Colegiul Medicilor din România.

Fosta prezentatoare TV este cunoscută pentru opiniile anti-vaccinare și anti-pandemie.


Comentarii Facebook