Reguli mai stricte pentru cei care circulă în UE! Şoferii care comit aceste infracțiuni rutiere în alte țări nu vor mai scapa de amenzi


Lista infracțiunilor rutiere pentru care șoferii vor primi amenda acasă, dacă acestea sunt comise în alte state europene a fost actualizată.

Consiliul și Parlamentul UE au ajuns la un prim acord pentru combaterea fenomenului de impunitate a șoferilor care comit infracțiuni rutiere într-o altă țară decât țara de reședință.

Astfel, pe lângă  lângă depășirea vitezei, conducerea în stare de ebrietate sau lipsa opririi automobilului la semaforul roșu, șoferii nu vor scăpa de amenzi nici pentru parcarea periculoasă, depășirea, traversarea unei linii continue și infracțiunea de „lovire și fugă”.

De asemenea, țara unde s-a produs o infracțiune soldată cu amendă va putea colecta direct suma de bani.

După ce s-au utilizat toate mijloacele legale de colectare a amenzii la nivel local, la solicitarea țării în care s-a produs încălcarea, statul membru al UE de reședință al infractorului poate prelua responsabilitatea pentru colectarea amenzilor rutiere, cu condiția ca acestea să depășească 70 de euro și să nu fi fost achitate după ce au fost întreprinse toate procedurile legale.

Țara UE în care a avut loc infracțiunea rutieră va avea la dispoziție 11 luni de la data săvârșirii infracțiunii pentru a emite un avertisment de încălcare a normelor traficului rutier.


Comentarii Facebook