Miercuri 24 Aprilie

Reacţia unui tânăr după ce a ieşit pozitiv la drug-test: „În fiecare zi beau pliculeţe pentru durere de măsea”


Au fost razii toată noaptea pe litoral, unde zeci de mii de tineri participă la cel mai mare festival de muzică pe plajă din Europa. 15 şoferi au fost prinşi drogaţi la volan în doar câteva ore. Unii au avut explicaţii care au stârnit hohote de râs - susţin că au luat pastile pentru dureri de măsele. Sunt sute de poliţişti în aceste zile la malul mării care primesc ajutor şi din partea câinilor specializaţi în depistarea substanţelor interzise.

E distracţie ca-n vremurile bune în aceste zile la malul mării, la festivalul Neversea. Sute de poliţiştii au însă misiunea de a se asigura că nu se repetă tragedia de la Festivalul SAGA din Capitală, când un tânăr a murit, 16 au ajuns în spital în stare gravă şi zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat substanţe ilegale. Câini specializaţi îi ajută la depistarea drogurilor. 

Peste o mie de şoferi au fost traşi pe dreapta, azi noapte, şi testaţi cu aparatele etilotest şi drug-test. 15 s-au urcat drogaţi la volan. Culmea, chiar şi cu dovada în faţă, un tânăr a insistat că aparatul a fost dat peste cap de pastilele pe care le ia de mai multe zile pentru durerea de măsea. 

- Poliţist: Ai consumat substanţe interzise

- Petrecăreţ: Nu! Pastile de măsea. Nu ştiu ce spune aparatul că eu nu am folosit aşa ceva niciodată.

- Reporter: Aa..şi de la o pastilă de măsea?

- Petrecăreţ: Chiar mai multe. În fiecare zi iau sau beau pliculeţe pentru durere de măsea. Mergem la sânge că ştiu că nu am făcut nimic. 

- Reporter: Dar ai venit pentru Neversea? 

- Petrecăreţ: Nu, eu am fost pe mal să mă duc la alea...satul...să mă dau pe chestii de genul...n-am venit pentru niciun Neversea. 

Indignat, tânărul care consumase şi canabis şi amfetamină potrivit drugtestului, a scos prospectul pastilelor şi l-a citit poliţiştilor. 

Razie pe litoral. Petrecăreţii, găsiţi beţi sau drogaţi

- Poliţist: E antiinflamator. Citim prospectul să vedem ce efecte are.

- Petrecăreţ: Cum să luaţi nu.... reacţii adverse posibile, numărul patru. ia să vedem. ăla-i trei... Nici la şcoală nu am citit atât.

În principiu, a fost vorba de canabis, amfetamină sau cocaină. Şoferii au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice şi în toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, notează observatornews.ro

Câinii, din rasele ciobănesc german şi belgian, se antrenează zi de zi. Patrupezii pot detecta droguri precum canabis, cocaină şi ecstasy. 

Când latră sau se aşază, înseamnă că au găsit substanţa ilegală sau urme ale ei.  Vedeta raziilor e Şuier. De aproape şase ani nu ratează niciun festival, spre spaima traficanţilor. Câinii vor fi la muncă şi în această noapte, în ultima noapte de Neversea.


Comentarii Facebook