Răsturnare de situație în cazul scandalului de la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina: Agentul acuzat de fraudă în timpul examenului, nedreptățit


În urmă cu o lună s-a iscat din senin un scandal monstru la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, după ce un polițist a fost acuzat de faptul că a copiat în timpul unui examen pentru obținerea catedrei de Pregătire Juridică și Criminalistică din cadrul unității de învățământ. Acesta ar fi fost prins abia după publicarea primelor rezultate, în care acesta a obținut o notă de trecere, ca mai apoi, la redistribuirea rezultatelor acesta să primească nota 1. La scurt timp după propagarea informației în sfera publică, mai multe publicații din țară au preluat subiectul. 

Citește și: Şcoala de Poliţie din Câmpina, în plin scandal, după ce un profesor a fost prins când copia la examenul de avansare în funcţie

După o analiză mai atentă a membrilor Sindicatului Polițiștilor Operativi din România „Fulgerul”, sindicat din care face parte și agentul în cauză, s-a descoperit faptul că polițistul acuzat de fraudă nu a copiat, iar procesul de repunctare a examenului a fost ilegal. 

Ce s-a întâmplat de fapt în timpul probelor de la examenul pentru preluarea catedrei de Pregătire Juridică și Criminalistică

La data de 13.07.2022, respectivului polițist i-a fost confirmată înscrierea la concursul organizat de Școala de Agenți de Poliție ‘Vasile Lascăr’ Câmpina, înscriere înregistrată cu nr. 64416/12.07.2022 și i-a fost atribuit codul de concurs ‘SAPVLC/CPJC/31’. La data de 02.08.2022, urmare a verificării îndeplinirii de către candidat a condițiilor de participare la concursul organizat, a fost validată candidatura pentru  concurentul având codul de concurs ‘SAPVLC/CPJC/31’. 

campina 1.PNGcampina 1.1.PNGcampina 1.2.PNG

La data de 18.08.2022, a fost postat anunțul cu rezultatele obținute de candidat la proba practică a concursului, candidatul având codul de concurs ‘SAPVLC/CPJC/31’ fiind declarat ADMIS. 

La data de 03.09.2022, au fost publicate pe pagina de internet a Școlii de Agenți de Poliție ‘Vasile Lascăr’ rezultatele obținute de candidați la proba scrisă a concursului organizat pentru ocuparea a 9 (nouă) posturi didactice de execuție, vacante, la Catedra de Pregătire Juridică și Criminalistică, candidatul având codul de concurs ‘SAPVLC/CPJC/31’, a obținut nota 9,40 fiind declarant ADMIS. 

campina 2.PNG

După trecerea termenului de contestație, la 06.09.2022, s-a publicat tabelul cu rezultatele finale ale concursului, după care Comisia de Concurs și-a încheiat activitatea. Nota acordată după soluționarea contestației la testul scris/interviul structurat pe subiecte profesionale este definitivă.  Deci, conform textului legal mai sus menționat, după soluționarea contestațiilor, Comisia de Concurs nu mai există și nu mai poate încheia nici un document referitor la concurs. 

Cu toate acestea, acționând în contra prevederilor legale mai sus menționate, așa-zisa ‘Comisie de Concurs’, în ziua de 25.10. 2022, la 49 de zile de la rămânerea definitivă a rezultatelor concursului și la 49 de zile de când nu mai exista din punct de vedere legal, a întocmit Procesul-verbal nr. 32794 din 25.10.2022 și a publicat pe pagina Școlii de Agenți de Poliție ‘Vasile Lascăr’ Câmpina documentul intitulat ‘REVENIRE LA ANUNȚUL Nr. 64878 DIN 06.09.2022 prin care a modificat, în contra prevederilor legale, rezultatele finale ale concursului, candidatul având codul de concurs ‘SAPVLC/CPJC/31’ fiind declarat RESPINS și a primit nota 1”, au explicat detaliat reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Operativi din România „Fulgerul”, referitor la cazul polițistului acuzat că a copiat la examenul de avansare în grad. 

campina 4.PNG

„Pedepsit” cu nota 1 la examen pentru că ar fi „îndrăznit” să se plângă de calitatea sistemului de ventilație din poligonul de tragere

Polițistul acuzat de fraudă în timpul examenului a fost „pedepsit” cu nota 1 la examen, nu pentru că ar fi copiat, cum s-a speculat în presă, ci din cauza faptului că acesta s-a plâns superiorilor de calitatea proastă a sistemului de ventilație al poligonului de tragere, acolo unde activează ca și instructor de tragere. 

Deci nici vorbă depsre prinderea membrului nostru de sindicat în timp ce copia la examen. În realitate, motivul pentru care împotriva membrului nostru s-a luat această măsură vădit nelegală, este faptul că acesta s-a plâns, în calitatea sa de instructor de tragere, de slaba eficacitate a sistemului de ventilație al poligonului de tragere al Școlii de Poliție Câmpina, slabă eficacitate care ar putea duce la îmbolnăviri profesionale ale elevilor și cadrelor didactice care îl folosesc”, au mai declarat polițiștii. 

Reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Operativi din România spun că știrea care s-a propagat în mediul online cu repeziciune s-a bazat, în fapt, pe un zvon care a avut ca scop denigrarea agentului de poliție în cauză. 

Referitor la celelalte acuzații arătăm faptul că sunt alegații provenite din zvon public, cu scopul de a întări acuzația de fraudă, de a-l discredita, a-i afecta imaginea și bunul renume al profesorului/instructorului. De altfel, pe rolul tribunalului Prahova, se află două acțiuni introduse de Sindicatul ‘Fulgeryl’, pentru suspendarea și anularea actului administrativ prin care s-a invalidat rezultatul concursului pentru membrul organizației noastre”, au amai declarat aceștia. 

Sursa foto: Observatorul Prahovean 

Comentarii Facebook