Rafila, atac dur la adresa lui Cîțu și a lui Boc pentru că au participat fără mască la Electric Castle: „Noi am avut o discuție”


Deputatul PSD Alexandru Rafila a ieșit la atac, imediat cum numărul de cazuri noi de coronavirus a început să crească! Social-democratul îl acuză pe premierul Florin Cîțu că nu a făcut nimic pentru a gestiona pandemia de coronavirus.

Alexandru Rafila a lansat un atac dur la adresa lui Florin Cîțu, în plină pandemie

Alexandru Rafila îl acuză pe Florin Cîțu că în loc să pregătească spitalele pentru valul 4 al pandemiei de coronavirus, el a organizat festivaluri la care au luat parte mii de oameni. Medicul a spus că festivalurile sunt reale „adevărate acceleratoare ale pandemiei”.

Noi am avut o discuție acum șase săptămâni. Am spus că evaluarea celui mai rău scenariu cu 1.500 de cazuri pe zi la jumătatea lui septembrie e evident nerealistă și am stabilit tot atunci că în ultima săptămână din septembrie vom ajunge la 4-5.000 de cazuri. Se confirmă pas cu pas.

„Cîțu, prim nuntaș al României”

Domnul Cîțu bate câmpii ca de obicei. Nu știu dacă e serios sau nu ori uită foarte repede ce a spus, ceea ce foarte grav, că e premier, ori nu spune adevărul, și atunci e și mai grav. A găsit acum o soluție despre nunți. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României și rezolvă lucrurile prin introducerea certificatului verde la nunți”, a spus social-democratul luni, la un post TV.

Rafila spune că atât premierul Florin Cîțu, cât și primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, au fost fotografiați fără mască de protecție la festivalul Electric Castle. Medicul l-a atacat pe Florin Cîțu și pentru că a cerut dublarea numărului de paturi la secțiile de ATI. Medicul spune că numărul de paturi nu are cum să fie dublat, decât dacă se iau de la alte secții de ATI, ale spitalelor non-covid. PSD-istul mai spune că așa se ajunge să fie închise noi spitale.

„Vor fi alte spitale care se vor închide”

Nu avem de unde să dublăm paturile, ele vor fi luate de la alte secții de ATI, unde sunt tratați pacienți non-COVID. Nu discutăm de paturi care se inventează, ci se iau dintr-o parte în alta. Numărul de paturi ATI e relativ constant, că nu poți să-l crești având același număr de specialiști. Vor fi alte spitale care se vor închide, care vor transforma secțiile ATI în secții ATI COVID, vom avea iar mortalitate excesivă ca anul trecut din cauza faptului că oamenii cu alte afecțiuni nu vor avea acces la servicii medicale”, a mai acuzat deputatul PSD.

Rafila a criticat-o și pe Ioana Mihăilă pentru lipsa măsurilor necesare pentru valul patru al pandemiei.

De ce să ia măsuri când dânsul a spus că a învins pandemia datorită succesului programului de vaccinare?! 4 – 5 luni nu doar că n-a făcut nimic, dar a și încurajat diverse manifestări care au fost acceleratoare ale pandemiei”, a mai spus social-democratul.


Comentarii Facebook