Marti 7 Iulie

Propunere: Personalul medical care primește șpagă ar putea fi dat afară pe loc


Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că în contractele personalului medical ar putea fi introdus un punct prin care să se prevadă că primirea de ”atenții” duce la pierderea locului de muncă.

Nu cred că există o soluție magică, dar trebuie să ieșim din zodia șpăgii. Sunt spitale în care acest fenomen nu mai există. De aceea nu-mi place să dăm vina pe pacienți. Știți bine că unul din clișee e că nu-i poți opri pe pacienți să dea plicuri. Fals! Sunt multe spitale în care acest fenomen a fost eradicat. Nu cred nici că trebuie să trecem în extrema cealaltă. Știți că era și un hotline pentru denunțarea șpăgii. Nici aceste metode nu au dat rezultate”, a declarat ministrul Sănătății, la B1TV.

Ministrul a spus că acum fenomenul ”plicului” nu mai e la fel de comun. ”A dispărut această senzație de empatie care era în trecut, faptul că medici și asistentele aveau salarii mici și asta era un stimulent. Acum, opinia publică știe că aceste lipsuri au dispărut și e doar un fenomen care trebuie combătut”, a mai declarat Costache.

Pentru modificarea din contractul de muncă mai trebuie acordul juriștilor. ”Așteptăm un punct de vedere al juriștilor dacă se poate implementa în contractul care se semnează că aceste practici duc la încetarea contractului de muncă (...) Vă asigur că toleranța e zero!”, a mai declarat ministrul Sănătății.


Comentarii Facebook