Miercuri 23 Septembrie

Convorbirile jandarmilor de la protestele din 10 august au fost desecretizate. ”Cei vinovați vor plăti”


Chiar dacă au făcut-o cu întârziere, jandarmii au desecretizat convorbirile avute în timpul protestului Diasporei din 10 august 2018. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut desecretizarea lor, iar ultimatum care a expirat vineri seara.

Eu, inițial, le cerusem până vinerea trecută. Le-am primit aseară”, a declarat ministrul Marcel Vela, la Digi 24.

Partea bună e că am tras o concluzie clară și evidentă, că unii nu doreau să se desecretizeze aceste convorbiri. Jandarmii care au pus piedică la desecretizare, în perioada următoare vor da niște explicații administrative”, a mai spus oficialul.

Cele două ore de convorbiri care sunt încă secretizate, din totalul celor 250, ”nu fac referiri importante pentru cursul evenimentelor din 10 august 2018”, a precizat ministrul de Interne care a spus că aceste ore ”cuprind informații și detalii cu privire la alte instituții, dispozitive de forță sau informații care sunt, să spunem, secrete de serviciu legate de alte structuri” și, că pentru a fi și acestea desecretizate, ”trebuie să luăm legătura și cu respectivele instituții”.

Cele 248 de ore de convorbiri vor fi trimise DIICOT luni dimineața.

Parchetul Militar a solicitat Jandarmeriei și Ministerului de  Interne desecretizarea încă de acum mult timp și au fost refuzați. Am solicitat desecretizarea încă de la începutul mandatului meu, s-a tărăgănat până aseară. Așadar, putem trage o concluzie că cineva nu a dorit desecretizarea lor”, a spus Vela, la Digi 24.

Cei vinovați vor plăti. Jandarmeria merge, în continuare, cu altă imagine, cu alt comportament și altă organizare, pentru ca, în viitor, ceea ce s-a întâmplat pe 10 august să nu se mai întâmple niciodată în România”, a spus ministrul de Interne.


Comentarii Facebook