Proiect: Pensionarii nu vor mai putea cumula pensia și salariul de la stat. Smecheria e că ”beneficiază de pensie, după care se angajează la stat”


Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, susține că ”se lucrează la un proiect de lege, la minister”, prin care să se interzică pensionarilor să lucreze la stat și să fie plătiți din bani publici.

Se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii, am făcut o primă lectură a unei variante, urmează să o finalizăm, pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere”, a declarat Violeta Alexandru.

Proiectul vizează persoanele care sunt apte de muncă, se pensionează, iar apoi se angajează direct într-o instituție publică, de unde se poate trage concluzia că ”pot munci în continuare”.

Trebuie să existe o justă măsură pentru cei care, deși au o vârstă la care pot lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează tot în sistemul public”. 

La Cluj-Napoca, sunt exemple de notorietate din poliție și justiție. Îl putem menționa pe Marcel Bonțidean, care s-a pensionat beneficiind de pensie specială din funcția de șef al Poliției municipiului Cluj-Napoca (10.479 de lei pensie), iar în decurs de câteva luni era deja angajat șef al Poliției Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Acesta s-a grăbit să prindă pensia specială, nefiind vorba că nu mai poate munci, deoarece rapid s-a angajat la Poliția Locală, de unde mai primește o leafă ”grasă”, de 8.322 de lei.


Comentarii Facebook