Iohannis este de acord ca ”primarii să fie aleşi în două tururi”


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că vrea ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin și a precizat că Guvernul ar trebui să îşi asume răspunderea.

Eu am un mesaj pentru primarii care sunt prezenţi aici la întâlnirea cu Asociaţia Municipiilor din România. Cred că este, însă, important că mesajele pe care le-am pentru primarii municipiilor sunt mesaje generale pe care le voi da şi celorlalţi primari, de exemplu că eu îmi doresc ca primarii să fie aleşi în două tururi (...) Trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Sunt inițiative în Parlament. Dacă nu se adoptă cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu asumarea răspunderii în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de participarea la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

Vicepremierul Raluca Turcan a spus că dacă proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu va trece în Parlament, atunci Guvernul va lua alte măsuri.

Există temerea că PSD şi UDMR ar urma să inițieze o moțiune de cenzură la adresa Cabinetului Orban, dacă adoptă o OUG privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.


Comentarii Facebook