Duminica 28 Aprilie

Proiect de lege: Echipamente destinate copiilor cu dizabilități în parcuri și locuri de joacă


Un nou proiect de lege care prevede ca toate parcurile și locurile de joacă să fie nevoite să conțină echipamente de joacă universale, destinate și copiilor cu dizabilități, a fost pus în dezbatere la Senat. 

Propunerea legislativă are scopul de a crește accesul copiilor cu dizabilități la noi moduri de destindere și la interacțiuni cu alți copii de vârste similare, oferind oportunități egale tuturor copiilor. 

Potrivit proiectului în toate parcurile, viitoare sau deja existente, vor trebui să existe cel puțin două echipamente incluzive.  

Spaţiile de joacă universale trebuie să includă, printre altele:

  • zone de odihnă, dotate cu bănci sau alte tipuri de aşezări, care să fie accesibile şi confortabile pentru toţi utilizatorii, inclusiv pentru părinţi şi însoţitori
  • facilităţi sanitare accesibile, echipate corespunzător pentru a servi nevoile copiilor cu dizabilităţi
  • echipamente de joacă amplasate la distanţe care să prevină aglomerarea, întreţinute conform unor programe regulate de inspecţie şi reparaţie.

Amplasarea locurilor de joacă va ţine cont de necesităţile de transport şi de accesul facil pe jos sau cu vehiculele pentru persoane cu mobilitate redusă.

Comentarii Facebook