Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, către Rusia: „Unde vor cădea armele voastre chimice?”


Preşedintele Volodimir Zelenski a ripostat la afirmaţiile Rusiei potrivit cărora Ucraina dezvoltă arme chimice sau biologice pe teritoriul său cu ajutorul SUA, relatează BBC.

Se pretinde că pregătim un atac chimic”, spune el într-un mesaj video. „Acest lucru mă îngrijorează foarte mult, deoarece am fost convinşi în mod repetat: dacă vreţi să cunoaşteţi planurile Rusiei, uitaţi-vă la ceea ce Rusia îi acuză pe alţii că fac”, a mai adăugat președintele Ucrainei.

Care sunt aceste acuzaţii de pregătire a unor atacuri chimice?”, continuă el, „Aţi decis să efectuaţi o "de-chimizare" a Ucrainei? Folosind amoniac? Folosind fosfor? Ce altceva aţi mai pregătit pentru noi?”. „Pe pământul meu nu au fost dezvoltate arme chimice sau orice alte arme de distrugere în masă”, spune preşedintele ucrainean. 

În discursul său, el a mai spus că 40.000 de persoane au fost evacuate joi cu ajutorul guvernului ucrainean, la care se adaugă 100.000 în ultimele două zile.

El a mai spus că forţele ucrainene au reuşit să livreze ajutoare vitale, inclusiv alimente şi medicamente, în oraşele atacate.

Dar a adăugat că atât Mariupol, cât şi Volnovakha, din apropiere, „rămân complet blocate”.


Comentarii Facebook