Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen: „Regret decizia Guvernului de a bloca aderarea României la Spațiul Schengen”


Președintele Austriei a susținut că regretă profund decizia Guvernului țării sale de a bloca aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Această decizie va avea urmări asupra economiei austrice. 

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a afirmat vineri că regretă decizia guvernului austriac de a bloca aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Regret profund decizia Guvernului austriac de a bloca aderarea la Schengen a României și Bulgariei. Este adevărat că Austria este într-o situaţie dificilă ca urmare a numărului foarte mare de solicitanţi de azil. Dar blocarea (aderării la) Schengen nu contribuie la o soluţie”, a scris şeful statului austriac pe Twitter.

Dimpotrivă, președintele spune că economia Austriei este „amenințată cu amenzi ca urmare a contramăsurilor românești”.

Van der Bellen şi-a exprimat speranţa că în curând va fi găsită o soluţie prin dialog cu partenerii din Uniunea Europeană.

Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost respinsă joi, în cadrul Consiliului JAI. Potrivit unor surse concordante de la Bruxelles, respingerea s-a făcut cu două voturi împotrivă, al Austriei şi al Ţărilor de Jos. În acelaşi timp, Croaţia a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie.


Comentarii Facebook