Premierul Orban: Restricţiile vor fi eliminate gradual din 15 în 15 zile


Premierul Ludovic Orban a precizat că restricţiile vor fi eliminate gradual din 15 în 15 zile.

Astăzi am prezentat Parlamentului raportul privind activitatea Guvernului în bătălia anti-Covid-19. Tot astăzi se împlinesc 6 luni de cand a fost investit Guvernul pe care îl conduc. Voi încerca sa fiu foarte scurt, dar volumul de informații e uriaș.

Trebuie sa va spun ca România nu a fost pregatita pentru a se confruntă cu acest pericol. Nu am avut stocuri strategice. Structurile de sanatate publica nu au fost pregatite pentru a face fata unei astfel de provocări. Am avut nevoie de o permanentă evoluție în toate domeniile. Am avut o abordare preventivă. Guvernul și autoritățile au luat măsuri înainte ca alte tari sa ia astfel de măsuri.

La ora actuala putem sa spunem ca lucrurile sunt foarte bune. Nu mi-am dorit niciodată ca premier sa impun restricții care cetățenii români. Orice restricție a fost luată numai și numai pentru a pazi sanatatea oamenilor si pentru a putea salva vieți. Nu le-am luat ca mi-a facut placere.

Aceste măsuri au un caracter temporar. Au fost dispuse doar pentru a reduce riscul de răspândire. Ne propunem ca după 15 mai în mod gradual să eliminăm restricțiile având la baza criteriul riscului epidemiologic. Evaluarea e făcută de specialiști. Pentru fiecare ridicare de restricții vom aștepta o perioada sa vedem efectele. Perioada va fi de 15 zile. Vom lua și alte măsuri dar orice fel de ridicare de restricții trebuie sa fie însoțită de anumite reguli. Vom impune un set de reguli în ceea ce privește și transportul public”, a spus premierul.

Comentarii Facebook