Premierul britanic dă vina pe Occident pentru invazia Ucrainei: „Occidentul a făcut o greșeală teribilă când l-a lăsat pe Putin să anexeze Crimeea”


Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a spus că Occidentul a făcut o „greșeală teribilă” lăsându-l pe Vladimir Putin să scape cu invazia sa în Crimeea în 2014.

Când Putin a invadat Ucraina pentru prima dată, în 2014, Occidentul a făcut o greșeală teribilă. Liderul rus a comis un act de agresiune violentă și a luat o bucată uriașă dintr-o țară suverană – și l-am lăsat să scape cu asta”, a declarat Johnson.

Despre dominația lui Putin asupra aprovizionării cu energie, el a scris: „Este posibil să aibă mâna pe robinetele pentru petrol și gaze. Dar nu poate face nimic pentru a opri vântul din Marea Nordului”.

Deputatul conservator Julian Lewis, președintele comisiei de informații și securitate a Parlamentului, a avertizat că, încercând să reducă dependența de petrolul rusesc, Marea Britanie ar putea „să creeze o dependență de sursă de un alt regim nesigur și uneori ostil”, potrivit The Daily Mail. 

Comentarii Facebook