VIDEO - De la români la ruși: isteria cumpărăturilor a început și în Rusia. Oamenii se bat pentru un kilogram de zahăr


Toate sancțiunile impuse de Occident au declanșat teama că în curând va fi o criză alimentară în majoritatea țărilor din estul Europei și în Rusia. Cu aceste informații în gând, rușii au început să se îngrijoreze că unele produse vor dispărea de pe rafturi. 

În mai multe imagini apărute în spațiul public, mai mulți cumpărători sunt văzuți luptându-se în supermarketurile rusești pentru achiziționarea a cât mai multe produse. Într-un magazin Perekryostok din nordul Moscovei, oamenii s-au înghesuit să îşi facă aprovizionarea de zahăr. „Oamenii se luptă pentru zahăr. Pensionarii se luptă”, a declarat un martor.

O femeie din zonă care a filmat încăierarea dintre clienți, a declarat că oamenii s-au comportat foarte agresiv, deoarece frica de a rămâne fără nimic la vederea rafturilor goale i-a împins la limite. În orice moment poate începe o criză economică fără precedent declanșată de sancțiunile primite și care au dus la devalorizarea rublei.

Rubla rusă în cădere liberă

Rubla rusă a pierdut aproape 50% din valoare de la începutul anului 2022, moneda prăbuşindu-se, după ce Putin a declarat războiul în Ucraina.

Erau rafturi goale – fără sare, fără zahăr, fără paste, fără hrișcă și doar cu orez scump. Oamenii au văzut deodată un cărucior cu zahăr și au fugit spre el. L-au atacat şi s-au împins unii pe alţii. Apucau cât mai multe pentru ei înșiși, nu lăsau zahăr pentru ceilalți. Am vrut să împărtășesc groaza asta. Trebuie să rămânem oamen”, a povestit o localnică rusoaică. 

O altă „luptă a cumpărătorilor” s-a dat pentru zahăr în Oryol, lângă Moscova. Oamenii se înghesuiau ca să ia cât mai multe pungi de zahăr înainte ca stocul să se epuizeze. 

Rușii, la fel ca și românii, au fost îndemnați să nu intre în panică și să nu cumpere în exces, conform Observator.ro


Comentarii Facebook