Joi 29 Iulie

Prefectul despre incendiul din Piatra Neamț: Spitalul a mutat secția ATI fără aprobare


Prefectul din Piatra Neamț acuză conducerea spitalului, după incendiul în care au murit zece oameni.

Prefectul județului, George Lazăr, a declarat la Digi 24, că spitalul a făcut mutarea secției ATI de la etajul 3 la etajul 2, fără vreo aprobare din partea DSP. 

Secția care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru", a declarat prefectul de Neamț, George Lazăr. 

La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie pentru a mări capacitatea secției de ATI, care până acum funcționa la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziție, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal și nu au fost verificări din partea celor care aveau competență și răspundeau tehnic pentru această modificare. Specialiștii de la ISU, parchetul, polițiștii, criminaliștii trebuie să stabilească date concrete în urma anchetei. Acum sunt niște date care se desprind din discuțiile avute cu cadrele medicale și cei de la ISU. A fost un fel de "hei-rup" de a muta secția de la etajul 3 la etajul 2, efectuând lucrări pe cont propriu. Spitalul a greșit că a făcut lucrările fără aprobare", a conchis prefectul, la Digi 24.

În incendiul de la Piatra Neamț au murit zece pacienți și șapte persoane, inclusiv un medic, sunt în stare gravă. Aceasta este cea mai mare tragedie de acest tip după incendiul din clublul Colectiv, produsă acum cinci ani.

În salonul ATI erau internați 16 pacienți cu COVID-19, care erau intubați.

Comentarii Facebook