Marti 15 Iunie

Iohannis a reacționat după incendiul din Neamț: Doamne ferește! Trebuie să se afle rapid cauzele


Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre incendiul petrecut la Spitalul Județean Neamț, la ieșirea din biserică, unde s-a rugat pentru victime. 

Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică, unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică! Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situații similare și, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a spus șeful statului. 

Acesta a spus că și alte secții ATI trebuie verificate. ”Doamne ferește! Dar cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se află exact mersul lucrurilor și este clar că trebuie trase învățămintele de aici, pentru a preveni astfel de accidente în alte părți.

Da, din păcate, pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară și, cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcționează așa cum trebuie pentru a preveni incidente similare. Vă mulțumesc”, a conchis Klaus Iohannis. 

Comentarii Facebook