Povestea tragică a micuțului Ilie din Mariupol. Mama băiatului a murit în timp ce-l îmbrățișa: „Prin ce a trecut acest băiat este de neiertat”


Ilie Matvienko are doar 10 ani și este din Mariupol, Ucraina. La această vârstă fragedă, băiețelul a văzut moartea oamenilor dragi cu proprii ochi. Mama lui Ilie a murit încercând să-l salveze de invadatorii ruși.

Povestea dramatică a micuțului Ilie Matvienko a fost relatată pe pagina de Facebook a celui mai mare spital de copii din Ucraina.

Încă de la începutul invaziei ruse, Ilie și mama sa au rămas în orașul natal, ascunzându-se în casa lor, trăind în subsol. Apoi, au fugit la vecini să se ascundă de bombardament. În acea zi, femeia s-a rănit la cap, iar piciorul băiatului a fost rupt. Cu ultimele forţe, Natalia și-a târât fiul în apartamentul cunoștințelor. Răniți și epuizaţi, s-au aşezat pe canapea. Mama și-a strâns fiul în brațe până când inima i s-a oprit. Natalia a murit în brațele fiului ei. A doua zi după moartea mamei sale, militarii ruși l-au dus pe băiat la Novoazovsk, ocupat de ruși, din regiunea Donețk. Ilie avea un picior zdrobit. Medicii locali au vrut să i-l amputeze, dar, din fericire, membrul a fost salvat. Între timp, bunica copilului din Ucraina căuta toate modalitățile posibile de a-și recupera nepotul. Ea a primit rapid custodia copilului și a trecut granițele a patru țări pentru a-l lua pe Ilie cu ea.

ilie 1.jpeg

Băiatul a ajuns la Spitalul de Copii Ohmatdit chiar de ziua lui. Președintele Volodimir Zelenski a venit să-l felicite pe Ilie, dar şi pe toţi cei care au făcut tot ce s-a putut pentru a-l aduce pe copil înapoi în Ucraina. Acum, Ilie poate deja să-și miște degetele și este hotărât să-și revină complet. Dar tristețea din ochi nu a plecat nicăieri. Prin ce a trecut acest băiat este de neimaginat și de neiertat", au scris reprezentanţii Spitalului de Copii Ohmatdit din Kiev.

Comentarii Facebook