Pomohaci face exorcizări în curtea casei. Enoriașii au uitat de acuzațiile de pedofilie și îl ADORĂ


Fostul preot Cristian Pomohaci a stat o vreme departe de enoriași, dar acum a revenit în ”pâine” și face excorcizări în Moșuni, județul Mureș. 

Până la excluderea sa din Biserica Ortodoxă Română, din toamna lui 2017, Cristian Pomohaci ținea slujbele nocturne în biserica satului, unde a slujit din 1999. Dar, în acea vară, au apărut în spațiul public o înregistrare audio în care încerca să convingă un minor să facă sex cu el și o mărturie a unui tânăr care îl acuza că l-a abuzat sexual în copilărie.

Pomohaci a fost exclus din biserică, iar acum s-a mutat în grajdul casei sale.

În fiecare vineri, lumea începe să vină aici cu multe ore înainte de miezul nopții. Când ajungem noi, e abia trecut de amiază și bătrâne cu baticuri pe cap și-au ocupat deja locurile pe scaunele din cortul improvizat în curtea casei celui căruia îi spun „părintele Pomohaci”. Sunt venite de departe, se plâng de călătoria grea cu trenul de la Tulcea, Suceava, Brașov, scrie Vice.

Oamenii primesc canonul, o foaie A4 tipărită cu sarcini: să țină post negru nouă marți la rând, să citească șapte psalmi de câte trei ori pe zi la ora șapte seara fix, să facă mătănii de șapte ori pe zi. Canonul se adaptează în funcție de gravitatea cazului fiecărui credincios. 

Tot procesul este ghidat de maica Maria, care și adună banii de la credincioși. 

Mântuirea nu vine pe gratis. Prin mâinile ei îmbătrânite trec mii de lei, învelite în acatiste și puse deoparte pentru părintele. Adepții vechi o știu de mult pe cea făcută maică de Pomohaci de pe vremea când încă nu renunțase la numele ei adevărat, Rodica, și nici la soț și cei doi copii. Pe atunci venea doar vineri la Moșuni, nu divorțase și încă lucra ca funcționar bancar în Târgu Mureș.

Tatăl unui bebeluș numără o mie de lei și îi dă maicii Maria, în timp ce mama își dă jos fusta trasă peste blugii în care a venit îmbrăcată. A primit-o aici, nicio femeie nu intră fără batic sau în pantaloni la părintele. E urâțenie dacă bărbatul poartă haine femeiești și femeia haine bărbătești, spune el deseori. Și cei fideli nu-i ies din cuvânt”, precizează jurnaliștii de la Vice.

Timp de câteva luni după izbucnirea scandalului din vara lui 2017, preotul proaspăt caterisit și hulit de televiziuni nu a avut cui să țină slujba de dezlegare.

”Apoi au început să vină iar. Face ce a făcut și înainte, doar că nu în biserică, ci la el acasă. Mulți se lasă mințiți. Se folosește de oameni căzuți, amărâți, iar asta e dezgustător. Umblă îmbrăcat în preot. Cam o sută, 150 de mașini vin în fiecare vineri noapte la el”, a spus primarul Toth Sandor din Miercurea Nirajului, orașul de care aparține Moșuni.

Pomohaci a reușit să scape de problemele cu legea pentru că faptele de abuz sexual și racolare de minori în scopuri sexuale s-au prescris. Dosarul nu a ajuns în instanță și nu s-a luat o decizie finală asupra veridicității faptelor.

Comentarii Facebook