Ploșnița marmorată a invadat Clujul - FOTO


Ploșnița marmorată asiatică a invadat Clujul, fiind semnalată în mai multe cartiere, în special cele cu verdeață mai multă, cum este cartierul Gheorgheni.

Acești gândaci sunt atrași de zone verzi și acum, la apropierea sezonului rece, caută adăpost în construcţii, pentru a ierna.

Aceste insecte sunt foarte periculoase pentru plante și dederanjante pentru oameni, din cauza mirosului neplăcut pe care îl emană.

Prezența lor în număr mare poate cauza alergii, în special la animalele domestice și mai ales când își declanșează apărarea chimică.

Pentru a ține ploșnițele la distanță trebuie să respectați următoarele reguli:

1. În primul rând trebuie reparate ferestrele, ușile sau ecrenele exterioare (orice orificiu micuț, va fi considerat o invitație deschisă). Orice crăpătură trebuie acoperită pentru că altfel ați putea avea invitați surpriză.

2. Ploșnițele sunt atrase de lumina, este recomandat că luminile exterioare să fie aprinse cât mai puțin timp sau să optați pentru becurile de culoare gălbuie care atrag insectele mai puțin.

3. Inspectați bine sacoșele de cumpărături înainte de a intră în casă, plosnitele pot fi pasageri clandestini, iar odată intrate în casă își vor găsi un loc comod și vom avea oaspeți neașteptați și nu tocmai frumos mirositori, conform publika.md.

1i19_b.jpg

Comentarii Facebook