Imagini nevăzute de la Colectiv. Șef ISU, cedează şi înjură morţii: “Lasă-i în p**a mea!”


Imagini nevăzute de la intervenția pompierilor de la clubul Colectiv, de acum patru ani, au fost făcute publice de jurnaliştii de la Libertatea. 

Filmuleţul de circa 21 de minute ar fi fost furnizat de un ofiţer de pompieri și arată modul haotic în care s-a intervenit.

”Nu mai staţi, să scoatem oamenii afară!”, striga cineva. În film apare şi solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniţilor.

Tinerii morţi sunt transportaţi pe paleţi din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje, dar mulţi dintre aceştia, precum şi răniţii, au fost abandonaţi pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

Un rănit a fost preluat numai cînd striga de durere. Despre morți, Orlando Şchiopu, şef în cadrul ISU, cedează şi înjură morţii, spunând “Lasă-i în p**a mea!”.

Raed Arafat a spus că nu știa despre acest clip. ”Ca sa nu gresesc, sa nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat si pe ofiterul respectiv (care i-ar fi furnizat un CD cu filmarea. n.r.), fiind pensionar, sa-l intreb daca mi-a lasat un CD candva cu un filmulet despre Colectiv iar acesta, ca si mine, nu stia nimic de aceasta informatie”, a scris Raed Arafat.

”Nu stiu ce greseli am comis in prima noapte. Ca si oricare interventie la o catastrofa, lucrurile nu pot fi perfecte niciodata, insa daca este sa vorbim de greseli trebuie sa inteleg despre ce greseli vorbeste dansul si sper sa nu fie vorba de cele mentionate in raportul corpului de control al PM pentru ca la acuzatiile din raportul respectiv am raspuns printr-un raport amplu care se gaseste pe site-ul DSU”, a mai scris Arafat.

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv şi tatăl unui tânăr care a murit în incendiul din 30 octombrie 2015, a declarat că filmuleţul care prezintă intervenţia echipajelor la club arată că pompierii erau nepregătiţi. ”Când apare o astfel de catastrofă, ei sunt deranjaţi”, a spus acesta, conform Mediafax.

Comentarii Facebook