Vineri 22 Ianuarie

Poliția pusă pe jar de un minor de 13 ani care s-a dat drept răpitor! A sunat la 112 și a cerut recompensă


Polițiștii din Brăila au fost puși pe șat de un băiat de 13 ani, care  s-a dat drept răpitor al unui copil de 14 ani şi a sunat în repetate rânduri la 112, luni seară, pentru a alerta autorităţile, cerând şi suma de 12.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IJP) Brăila, poliţiştii au fost sesizaţi în repetate rânduri, prin apel 112, de către o persoană care anunţa că ar fi răpit un copil de 14 ani.

"Acesta solicita să i se înmâneze suma de 12.000 de lei, în schimbul vieţii presupusei victime. Alertaţi, poliţiştii au început investigaţiile specifice, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate. În ciuda indicaţiilor greşite furnizate de către apelant, poliţiştii au reuşit să-l localizeze pe acesta, la ferma unei cunoştinţe, de pe raza judeţului Brăila. Este vorba despre un minor, în vârstă de 13 ani, asupra sa fiind găsit şi telefonul de pe care a efectuat apelurile. Împreună cu acesta se afla şi presupusa victimă, un prieten al acestuia, în vârstă de 14 ani", arată IPJ.

Părinţii copilului care a sunat la 112 au fost amendaţi cu suma de 5.000 de lei pentru alertare falsă şi cu 100 lei pentru nesupravegherea minorului.


.

Comentarii Facebook