Duminica 21 Aprilie

Patronul unui magazin care a dat afară o asistentă ce lucrează cu pacienți cu coronaviurs, cercetat penal de Poliție


Polițiștii din Gaalați au deschis, joi, un dosar penal pe numele patronului care a alungat-o din magazin pe asistenta medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase care a fost umilită și de vecinii de bloc. 

Patronul nu a vrut să o primească în magazin pentru că „ar fi un pericol pentru sănătatea celorlalţi pentru că tratează pacienți cu COVID-19”.

Conform IPJ Galaţi, femeia a fost reclamată la Poliţie, pe 27 martie, de patronul magazinului, care a susținut că aceasta se află în izolare la domiciliu, dar nu respectă condiţiile legale şi iese din casă, scrie Agerpres.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au aflat că femeia nu se află în izolare, ci doar a ales să locuiască temporar, singură, într-un apartament pe care îl deţine, pentru a-şi proteja familia de o eventuală contaminare, dacă s-ar îmbolnăvi.

Miercuri, patronul magazinului ar fi dat-o afară din magazin. Femeia a sunat la Secţia 2 Poliţie şi a reclamat cazul.

Ca urmare a sesizării femeii, IJP Galaţi face verificări cu privire la refuzul nejustificat al vânzării mărfurilor sau al prestării de servicii, fapt prevăzut drept contravenţie la art. 1 al Legii 12/1990 şi care se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei", au declarat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Asistenta a relatat pe contul său de Facebook că a fost umilită și de către vecinii din bloc, care i-au aruncat și clor pe ușa apartamentului.

Citește AICI povestea ei - Asistentă care lucrează cu pacienți cu coronavirus, hărțuită de vecini: Mi-au aruncat clor pe ușă

Comentarii Facebook