Duminica 28 Aprilie

Orianda, soția lui Călin Donca, ajutată de prietenii apropiați să-și crească cei cinci copii: A fost momentul să plece, să facă loc unor energii mai curate


Milionarul ardelean Călin Donca și soția lui au stârnit admirația tuturor cu povestea lor de viață, însă lucrurile au luat o altă întorsătură după ce acesta a fost arestat de DNA sub acuzațiile de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional. Numele Oriandei Donca a fost vehiculat în dosarul în care soțul ei este acuzat de evaziune fiscală, însă fiind mamă a cinci copii, soția afaceristului a fost lăsată în arest la domiciliu.

Orianda, soția lui Călin Donca, este recunoscătoare că e ajutată de prieteni să-și crească cei cinci copii. Recent, avocatul Teodor Cârnaț a transmis de curând un mesaj în care își manifestă sprijinul pentru familia Donca.

„Am văzut chiar pe viu bunăstarea și armonia acestei familii. Despre acest caz pe larg care s-a intentat, eu sunt de părere că atunci când persoana este privată de libertate trebuia să se țină cont de interesul primar al copilului, cu ce mijloace financiare rămâne copilul acasă și cum vor fi întreținuți cei cinci copii. Chiar dacă Orianda a fost lăsată acasă cu copiii, toate conturile au fost blocate. Ea văd că recurge la ajutorul prietenilor.

Văd că autoritățile, prin ținerea și arestarea lui Călin, au urmărit să-l discrediteze, să-i lipsească, să-l demotiveze, să-l scape de acei urmăritori care aveau încredere în el pe rețelele de socializare. Eu sunt de părere că autoritățile înainte de a recurge la arest trebuiau să vadă dacă astfel de componente de infracțiune corespund măsurii de arest preventiv sau dacă putea să fie lăsat în arest la domiciliu și ulterior să-și demonstreze vinovăția“, a spus Teodor Cârnaț pe Instagram.

„A fost momentul să plece, să facă loc unor energii mai curate”

Soția lui Donca a redistribuit mesajul avocatului Teodor Cârnaț și le-a mulțumit tuturor celor care o ajută: „Provocările ne cresc, ne învață și ne fac mai buni. Prietenii apropiați care ne-au cunoscut inima și cu adevărat familia sunt în continuare alături de noi. Cei care s-au cernut a fost momentul să plece, să facă loc unor energii mai curate care vor urma în viața noastră. Avem încredere că Dumnezeu / Universul are un plan și tot ce se întâmplă în aceste momente este spre evoluția noastră”. 

Amintim că, Gruparea lui Donca este acuzată de constituire de grup infracțional organizat; evaziune fiscală de 4 milioane de lei; delapidare cu consecințe deosebit de grave - 1,6 milioane de lei; înșelăciune (Donca a creat o monedă virtuală) cu consecințe deosebit de grave - 700 de mii de dolari.

Practic, Donca ar fi înregistrat operațiuni fictive în contabilitatea unor societăți, urmărind micșorarea bazei de calcul pentru impozitul pe profit și mărirea cuantumului TVA deductibile. Prejudiciul: peste 4 milioane de lei. În plus, el a transferat folosind documente fictive peste 8 milioane de lei unor firme pe care tot el le controlează, dar care sunt în Dubai. Donca a fondat și o cryptomonedă, pe care a promova intens în mediul online și promitea câștiguri de 100 de ori față de suma investită. Când a considerat că produsul a crescut destul, le-a vândut naivilor monede virtuale în valoare de 700.000 de euro, mai precis din cele 200 de milioane de tokens disponibile, 2 milioane de unități.

Comentarii Facebook