Omenirea se află în pragul sinuciderii! ONU avertizează: Nicio țară din lume nu e „scutită” de criza climatică


Incendiile și valurile de căldură care fac ravagii în unele zone ale globului arată că omenirea se confruntă cu „sinucidere colectivă”, a avertizat secretarul general al ONU, potrivit The Guardian.

Jumătate din omenire este în zona de pericol, de la inundații, la secetă, furtuni nimicitoare și incendii de vegetație. Nicio națiune nu este imună. Și, cu toate acestea, continuăm să alimentăm dependența noastră de combustibili fosili. Avem de ales: acțiune colectivă sau sinucidere colectivă. Doar de noi depinde”, a spus António Guterres.

Incendiile de vegetație au făcut ravagii în Europa și America de Nord. Căldura extremă a doborât record după record în întreaga lume în ultimele luni, inclusiv India și Asia de Sud au fost afectate de temperturi ridicate chiar și pentru aceste zone.

În Marea Britanie, a fost emisă o alertă de căldură extremă, fiind așteptate luni cele mai calde temperaturi înregistrate vreodată. Cea mai fierbine zi din istoria UK va aduce temperaturi de până la 41 de grade, adică mai accentuate decât în Bahamas sau Deşertul Sahara. Mai multe şcoli au anunţat deja că se vor închide, iar oficialii din domeniul sănătăţii au sfătuit pacienţii să nu vină la spital, decât dacă este o urgenţă. Totodată, Portugalia și Spania au confirmat sute de morți în ultima săptămână din cauza caniculei

ONU: Avem de ales: acțiune colectivă sau sinucidere colectivă

Miniștrii reuniți la Berlin pentru o conferință de două zile despre climă, cunoscută sub numele de Dialogul climatic de la Petersberg, vor discuta despre vremea extremă, precum și despre creșterea prețurilor la combustibilii fosili și la alimente și impactul crizei climatice.

Întâlnirea marchează una dintre ultimele oportunități de a ajunge la un acord între țările cheie înainte de summitul Cop27 ONU din Egipt privind schimbările climatice.


Comentarii Facebook