"Nu le deschideți". Poșta Română, ținta unei escrocherii online

Compania Națională Poșta Română este din nou vizată de înșelătorii online, după ce s-au mai confruntat cu alte atacuri de tip ‘phishing’, similare. 

"Dacă primiți mesaje cu astfel de solicitări, vă îndemnăm să nu le deschideți şi să nu accesați", au declarat cei de la Poșta Română. Aceștia au mai adăugat: “Clienți ai noştri ne-au informat că au primit e-mailuri de tip phishing, care conţin fișiere .zip”.

Cum funcționează înșelătoria

Clienții sunt instruiți prin e-mail sau prin SMS să acceseze un link pentru a finaliza o plată şi pentru a li se confirma expedierea unui colet.

Link-ul respectiv îi trimite pe utilizatori pe un site tip clonă, construit specific pentru a îl imita pe cel oficial al Poștei Române. Acest site le cere utilizatorilor  datele bancare, cu scopul de a sustrage bani din conturile acestora.

Poşta Română comunică doar prin intermediul adreselor oficiale de e-mail: suportclienti@posta-romana.ro, noreplay@posta-romana.ro, aceștia nu transmit fișiere de tip .zip şi nu solicită clienților să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidențiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăţi online ale unor taxe vamale, subliniază Compania Naţională Poşta Română pe pagina de Facebook.

Dacă primiți mesaje cu astfel de solicitări, vă îndemnăm să nu le deschideți şi să nu accesați niciunul din linkurile prezente în mesaj”, au mai adăugat cei de la Poșta Română pe pagina lor de Facebook.


Comentarii Facebook