Oficial: În Leipzig, poliția a cerut hotelurilor să anunţe când cazează români


Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat că poliţia din Leipzig a cerut hotelurilor să anunţe când cazează români.

Am aflat cu surprindere și îngrijorare că la Leipzig, în Germania, Poliția le cere hotelierilor să anunțe dacă au cazați cetățeni români. Este inacceptabil ca românii din Germania sau cei care calătoresc în Germania să fie supuși unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toți, ca popor, într-o lumină nefavorabilă și nedreaptă.

În Germania trăiesc peste 850.000 de români și persoane de origine română, reprezentând a cincea minoritate din această țară. Românii sunt bine integrati și fac cinste României aducând, în același timp, plus valoare țării-gazdă.

Urmărim îndeaproape această situație îngrijorătoare, menținând legătura cu MAE și cu misiunea diplomatică a României la Berlin, unde domnul ambasador face deja demersuri pe lângă autoritățile din Leipzig”, se arată pe site -ul Ministerului Românilor de Pretutindeni.

Situația este cunoscută și de către doamna premier Viorica Dăncilă, care a cerut toate datele legate de acest caz, precum și informări legate de evoluțiile ulterioare.

Românii sunt cetățeni europeni și au drepturi egale cu cele ale cetățenilor din statele de reședință sau din statele unde călătoresc sau studiază. Orice formă de discriminare este contrară valorilor europene la care toate țările membre ale Uniunii Europene au aderat”, mai precizează sursa citată.


Comentarii Facebook