O parte semnificativă din epava de la Costinești s-a scufundat. Autorităților nu le mai pasă de nava „Evanghelia”, simbol al litoralului românesc


O parte din renumita epavă a Costineștiului s-a scufundat. O bucată mare din vechea navă „Evanghelia” a cedat și a căzut în mare. Acum reprezintă un adevărat pericol pentru cei care se mai aventurează în zonă. 

Mulți români nu își pot imagina stațiunea Costinești fără simbolul său, epava. Renumita navă, devenită simbol constănțean este din atracțiile fotografice principală ale litoralului românesc. „Evanghelia” a fost, din 1968, de când a eșuat, până în prezent, parte din viața stațiunii.

Nava care naviga apele Mării Negre acum mai bine de 50 de ani sub denumirea de „Evanghelia”, sau epava din Costineşti așa cum este cunoscută de majoritatea românilor, se degradează pe zi ce trece. O bucată din pupă, a cedat, recent, sub propria greutate.

2.jpg

3.jpg

Furtunile puternice de peste iarnă au șubrezit nava care a eșuat de aproape 55 de ani pe plaja din Costinești. Autoritățile locale spun că epava este periculoasă pentru amatorii de senzații tari care vor să o exploreze, dar nimeni nu îşi asumă responsabilitatea.

„La solicitările noastre trimise nu ne-a răspuns nimeni că ar fi, deci n-a fost revendicată de nimeni, nu este nici la apele române, nici la ANR. Nu știu, la nivel de Guvern ar trebui făcut ceva”, a declarat Dumitru Jeanu, primarul Costineștiului.

4.jpg

Povestea navei „Evanghelia” este una de legendă. A aparținut flotei celebrului armator grec Aristotel Socrates Onassis. Chiar în anul în care miliardarul  cerut-o în căsătorie pe frumoasa Jacqueline Kennedy, soția fostului președinte american John F. Kennedy. Este cunoscut faptul că nava a fost naufragiată în mod intenționat, de către căpitanul acesteia în anul 1968.

Ulterior, epava navei „Evanghelia” a fost intens mediatizată și împreună cu obeliscul de pe plajă, au devenit simbolurile stațiunii Costinești și unul dintre punctele de atracție pentru turiști. 

Credit FOTO: Facebook/Dragos Stefan Mantoiu

Comentarii Facebook