Ciclonul care a lovit Italia va afecta și România. Ce zone sunt vizate de furtuni puternice


Ciclonul mediteranean care a făcut prăpăd în Italia va lovi România în următoarele ore.

”Trăim Apocalipsa”, au spus primarii din localităţile situate în regiunea Emilia-Romagna, unde opt persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost declarate dispărute în urma ploilor torențiale.

Într-adevăr, în zona Italiei, acolo unde a fost în vigoare o avertizare meteorologică de cod roșu, în special în regiunea Milia, Romagna, cantitățile de precipitații în 24h au depășit 100-130 și s-au apropiat chiar de 200l/m² ceea ce pentru zona respectivă înseamnă foarte mult într-un timp relativ de scurt și care, iată, a determinat inundații de proporție, determinând o situație de vreme extremă.

Noi ne-am aflat la periferia frontală a acestui ciclon și practic am înregistrat cantități importante de precipitații, cu precădere în jumătatea vestică a țării. Vor mai continua și în următoarele zile aversele și în zona țării noastre, în această noapte, în Banat, în Crișana, în Maramureș, Transilvania, dar și în Oltenia și în vestul Munteniei, acolo unde cantitățile de apă vor depăși în continuare 15-20l/m²”, scrie Antena3.ro.

Comentarii Facebook