VIDEO. O scenă ruptă parcă din basme, cu trenul care traversează un lac de culoare roz, care nu pare a fi din această lume. Despre ce locație este vorba?


Lacul Burlinskoye din Siberia, situat lângă granița cu Kazahstan, devine un peisaj rupt, parcă, de pe această planetă în fiecare vară, acesta căpătând o nuanță intensă de roz. 

Acest lucru se datorează faptului că populația de creveți mici Artemia din acest lac crește exponențial în anotimpul verii, pigmentarea hemoglobinei lor colorând vizibil apele. 

Priveliștea atrage turiști din toate colțurile lumii, unii dintre ei încumetându-se chiar să se scalde în apele lacului, pe care localnicii le descriu ca fiind medicinale. 

Cei mai mulți vin însă pentru a fi martorii unui eveniment care pare a fi desprins dintr-un film de animație, anume trenul care trece direct pe suprafața lacului.

tren pe lac 4.png

Trenul care circulă pe suprafața lacului este echipat cu unelte de recoltare care perturbă albia lacului și colectează sedimentele agitate în mașinile remorcate în spate. Face parte dintr-o operațiune uriașă de recoltare a sării care datează din 1768.

În varianta mecanizată din prezent, recoltatoarele de sare din Burlinskoye produc anual 65.000 de tone de minereu de sare, care ar fi suficiente pentru a acoperi întregul aport alimentar al umanității vreme de patru zile.

„Ei freacă literalmente fundul lacului și aduc amestecul de sare și nămol în trenul care intră în apă de-a lungul căii ferate”, este descrierea lui Vadim Makhorov, fotograf.

Comentarii Facebook