O măicuță falsă a stors 60.000 de euro de la credincioși: „Aţi băgat de seamă nişte pocnituri prin mobilă?”


O falsă măicuță, care se prezenta sub numele Filofteea, a obţinut 60.000 de euro de la credincioşi, oferindu-le în schimb ajutorul divin.

Tânăra din Ploieşti, Cristina Ghiocel s-a dat drept măicuţa Filofteea pe internet și ajutată de ”părintele stareţ” Victor Mantu, de la mănăstirea din Urlaţi, au înșelat foarte mulţi români, unii dintre ei plecaţi la muncă în străinătate, dar care aveau probleme.

Cei doi escroci avea un site unde se recomandau drept ”feţe bisericeşti experţi în magie albă”.

Taxa de început era de 100 de euro, dar apoi femeia cerea cât de mulți bani putea. Cei care refuzau erau amenințați. ”N-o să mai fiţi bine niciodată. Jur că nu mă mai apropii de lucrare şi-atunci o să vezi ce ţi se-ntâmplă. (…) Vă bateţi joc de casa domnului să ştiţi, dacă luni nu trimiteţi bani. (…)

Am toate datele dumneavoastră şi pozele. N-o să mai fiţi bine niciodată pentru bani care vi pun... Acum intru în lucrare”.

După o vreme încercau să îi convingă pe cei care plăteau că le-au expirat farmecele și au nevoie din nou de ajutor. ”Vrea şi părintele să vă explică că ne-a ieşit rezultatele. (…) Spuneţi-mi, vă rog frumos, aţi băgat de seamă pe timpul nopţii, nişte pocnituri prin mobilă sau prin duşumea, prin parchet?”, spuneau cei doi.

De la o mamă din Bistriţa, falsa măicuță a primit peste 60.000 de euro. Acestea trimitea chiar şi câte 5.000 de euro per tranzacție, ajungând să se împrumute la rude, prieteni şi bănci doar pentru a-și vedea copilul bine.

Cristina Ghiocel şi Victor Mantu au fost reclamaţi la poliţie, aceștia fiind judecaţi pentru înşelăciune. Pe parcursul procesului, Victor Mantea a murit, iar procesul a încetat pentru el.

Femeia a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, la bibliotecă sau la hipodrom. Acesteia i s-a pus și sechestru pe casă pentru ca victimele să-şi poată recupera banii. Cu toate acestea, sentinţa Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă, potrivit adevărul.ro.


Comentarii Facebook