O gaură neagră a înghițit o stea, iar rămășițele acesteia au fost propulsate direct pe Pământ


O gaură neagră supermasivă a înghițit o stea, distrugând-o și emanând un fascicul de lumină către Pământ, potrivit FoxNews

Într-un raport de cercetare științifică publicat miercuri, astronomii spun că gaura neagră a fost făcută cunoscută observatorilor atunci când o stea din apropierea sa a fost devorată. Ei au observat apoi un flux se „strălucire”, pe care experții îl numesc „eveniment de perturbare a mareelor” (TDE), îndreptându-se direct spre Pământ. Oamenii de știință au spus că fasciculul sau „curba de lumină” a fost inițial de culoare roșie, înainte de a se schimba într-o nuanță albastră.

ilust 2.jpg

Observațiile optice și ultraviolete au dezvăluit ‘o flacară’ roșie care se estompează rapid, apoi trece la un ‘fascicul albastru’, menționează astronomii. Rămășițele stelei au fost atât de puternice, încât astronomii au detectat TDE provenit din galaxia pitică la un milion de ani lumină distanță”, a spus Robert Foley, astronom, într-o lucrare științifică co-publicată pe 10 noiembrie.

Această descoperire a creat un entuziasm larg răspândit, deoarece putem folosi evenimentele de perturbare a mareelor nu numai pentru a găsi mai multe găuri negre în galaxii pitice, ci și pentru a măsura masele acestora”, a mai declarat acesta. 


Comentarii Facebook