Tinerii de peste 14 ani vor putea primi vouchere în valoare de 200 de lei. Ce trebuie să facă pentru a beneficia de bani


Adolescenții care sunt de acord să participe la cursuri de prim-ajutor vor primi vouchere în valoare de 200 de lei. 

Voucherele pot fi acordate de la împlinirea vârstei de 14 ani, persoanelor cu domiciuliul în România, scrie avocatnet.ro. Valoarea acestora va putea fi actualizată anual, prin hotărâre de Guvern, cu rata inflației. 

Ce trebuie să facă tinerii pentru a beneficia de vouchere

Tot ce trebuie să facă tinerii pentru a primi acești bani este să participe la cursurile de prim-ajutor care vor avea o durată de minimum trei ore și vor conține cel puțin elemente de suport vital de bază. 

Cel puțin 50% din totalul cursului va consta în prezentarea unor exerciții practice supravegheate, cu raport instructor/cursant de maximum 1/10, pe manechine specializate (resuscitare cardio-pulmonară la adulți, dezobstrucție la adulți, folosirea defibrilatorului de exercițiu). 

Opt din zece români nu știu să acorde primul ajutor

Inițiatorii măsurii spun că motivația din spatele acestui curs este bazată pe faptul că, în prezent, opt din zece români nu știu să acorde primul ajutor. „Prezenta propunere legislativă urmăreşte dezvoltarea unei culturi a siguranţei, creşterea gradului de conştientizare şi formare în oferirea de prim-ajutor şi acţiuni de salvare a vieţii prin finanţarea participării populaţiei la cursuri autorizate de prim-ajutor de bază, în condiţii care se vor stabili ulterior prin hotărâre de Guvern”, au transmis inițiatorii. 

De asemenea, conform Programului Național „România în siguranță”, 70.000 de români mor anual pentru că nu primesc la timp primul ajutor

Sursa foto: playtech.ro

Comentarii Facebook