Duminica 28 Aprilie

FOTO - Directoarea unei școli, demisă după ce a marginalizat elevii maghiari: „Nu îi chemăm. Ei sărbătoresc pe 14 martie”


Directoarea unei școli dintr-o comună din Bacău a fost dată afară după ce a refuzat să cheme elevii maghiari la festivitățile de Ziua Națională. 

Directoarea școlii gimnaziale din Bacău i-a jignit pe elevii săi de etnie maghiară într-o discuție pe care a purtat-o pe grupul de WhatsApp al școlii. „Sunt unguri. Sărbătoresc pe 14 martie. Crucea mamii lor!”, a spus directoarea. 

bacau directoare.jpg

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău a fost sesizat de alte cadre didactice. Directoarea a recunoscut totul şi a fost demisă pe loc.

Mesajul primit pe 27 noiembrie, seara, conținând fragmente dintr-o conversație de pe grupul Whatsapp al Școlii Gimnaziale Pârjol în care doamna director a adresat cuvinte injurioase la adresa elevilor ce aparțin comunității maghiare din satul Pustiana, comuna Pârjol, înregistrat imediat la Inspectoratul Școlar Județean Bacău a determinat, în mod prioritar, dispunerea cercetării situației semnalate”, a declarat profesorul Anca Egarmin, șefa Inspectoratului Școlar Județean Bacău. 

Aceasta consideră că există pericolul ca atitudinea fostei directoare să provoace probleme interetnice în comunitate.


Comentarii Facebook