O femeie a sunat la 112 pentru a merge la toaletă


O femeie internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani a apelat 112 pentru a merge la toaletă. Nimeni nu o băga în seamă și femeia nu a mai știut ce să facă.

Femeia în vârstă de 79 de ani a ajuns la spitalul din Botoşani cu o fractură gravă la femur.

Pentru că trebuia să fie internată, pacienta a fost lăsată, temporar, într-un salon de pe o secţie tampon a spitalului, până la sosirea rezultatului la testul COVID-19.

Din cauza fracturii la femur, femeia nu se putea deplasa, iar la un moment dat a avut nevoie să meargă la toaletă, însă nimeni nu i-a auzit strigătele de ajutor.

Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă", a spus un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă pentru monitorulbt.ro.

Medicii au fost sunați de la 112 pentru a avea grijă de pacientă.

Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură. Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia ORL, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid", a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani.

Femeia nu este infectată cu COVID-19, testul fiind negativ, și a fost mutată pe secţia de ortopedie, pentru a fi operată.

Comentarii Facebook