O femeie a primit din greșeală 10 milioane de dolari de la o firmă de criptomonede. A avut la dispoziție 7 luni să-i facă praf


O firmă de criptomonede a făcut în urmă cu mai bine de un an o greșeală ale cărei urmări n-a reușit să le remedieze nici până în prezent. Din greșeală, 10 milioane de dolari au ajuns în contul unei femei, în loc de 100 de dolari. 

Crypto.com este cunoscută, între altele, și pentru faptul folosește imagini ale starului de cinema Matt Damon în clipurile sale publicitare, relatează publicația The Daily Mail.

În luna mai anul trecut, compania a încercat să îi ramburseze unei femei din Melbourne, pe nume Thevamanogari Manivel, suma de 100 de dolari. Dintr-o eroare, în secțiunea de plată a transferului a fost introdus un număr de cont iar efectul a fost că femeii i-au fost transferați 10.474.143 dolari, notează sursa citată.

Greșeala de 10 milioane de dolari a fost descoperită după mai bine de șapte luni, cu ocazia unui audit al companiei, efectuat înainte de Crăciun. În data de 7 februarie, când Crypto.com a încercat obțină blocarea contului bancar pe numele lui Manivel și să-și recupereze banii, a constatat următoarele: 10,1 milioane fuseseră transferați într-un alt cont comun iar 430.000 de dolari fuseseră virați către Raveena Vijian, fiica lui Manivel. 1,35 milioane de dolari fuseseră cheltuiți pe o locuință de lux, cu cinci dormitoare, situată în Craigieburn, o suburbie din Melbourne.

Manivel și-a trecut casa de lux pe numele sorei din Malaysia

În martie anul curent, când Crypto.com a încercat să pună sechestru pe casa achiziționată de Manivel, a constatat că aceasta fusese trecută pe numele lui Thilagavathy Gangadory, sora femeii, care locuiește în Malaysia. Compania le-a dat în judecată pe Manivel și pe sora sa, acestea însă nu s-au prezentat la termenele fixate de judecător.

casa.jpeg

Curtea Supremă din statul australian Victoria a dispus ca Thilagavathy Gangadory, sora lui Manivel, să restituie către Crypto.com suma de 1,35 milioane de dolari, cu care a fost achiziționată locuința de lux din Melbourne, precum și o dobândă de 27 de mii de dolari.

Potrivit instanței, casa urmează să fie scoasă la vânzare. Ordine separate ar fi fost emise pentru recuperarea restului sumei de bani transferată din greșeală către Manivel, notează The Daily Mail.

Comentarii Facebook