O altă zi în Vrancea! Un preot e betonat 15 morminte și a făcut alee pietonală


Scandal fără precedent într-o localitate din Vrancea. 15 morminte din cimitirul comunei au fost îngropate în beton și transformate în alee pietonală. Mai șocant este faptul că ideea a fost chiar a preotului parohiei din localitate. 

Localnicii îl acuză pe preot de profanare de morminte și cer intervenția autorităților. Acesta a turnat asfalt pe mai multe morminte, ca să facă astfel o alee pietonală prin cimitir. 

Muncitorul care a asfaltat a zis că a pus o sfoară, a pornit de la 40 şi a ajuns la noi la 77 cm lăţimea aleii. Peste mormânt, dar nu numai al nostru", povesteşte Gabriela Dumitrache. ”Depun plângere, dar de ieri am fost la poliţie cu numărul de înregistrare. Pentru profanare de morminte. S-a turnat la jumatea mormântului beton”, spune Ilie Dumitrache.

Sătenii au așteptat să se usuce cimentul și s-au apucat să-l spargă pentru a scoate mormintele celor dragi la suprafață, potrivit Observator.

Preotul, care ar fi comandat lucrarea, nu a putut fi contactat pentru a lămuri lucrurile. Şi-ar fi luat concendiu spun oamenii, care mai au şi alte lucruri să îi reproşeze. 

"Lăsăm aleea, dar avem comportamentul părintelui. Ne şicanează tot timpul. Ne-a blamat în slujba de biserică, suntem nişte copii needucaţi", susţine Ionica Stancu. "M-a ameninţat doamna preoteasa la firmă că mă dă afară", zice Ilie Dumitrache.

Comentarii Facebook