NYT: Vladimir Putin a aprobat folosirea primul vaccin pentru COVID-19 din lume


Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat folosirea primului vaccin pentru COVID-19 din lume, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, după nici două luni de la începutul testelor pe oameni, a anunțat Vladimir Putin, marți, citat de Reuters și New York Times.

Astfel, Rusia poate începe inocularea în masă, deși testele clinice de siguranță și eficacitate sunt încă în desfășurare.

Viteza cu care Rusia a progresat în a produce un vaccin arată că este determinată să câștige cursa globală pentru dezvoltarea acestuia, dar ridică semne de întrebare cu privire la faptul că Rusia pune prestigiul internațional înaintea siguranței.

Un vaccin împotriva coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în lume în această dimineață. Știu că funcționează și că este eficient, formează imunitate stabilă (n. red. – împotriva COVID-19”, a declarat Vladimir Putin.

Una dintre fiicele lui Vladimir Putin a fost inoculată cu noul vaccin, a dezvăluit acesta. Aceasta a avut o creștere ușoară a temperaturii după injecție, însă acum se simte bine.

Rusia nu a făcut publice rezultatele științifice ale testelor clinice pentru vaccin, astfel că presupusa sa eficacitate nu poate fi verificată.

Comentarii Facebook