Duminica 25 Octombrie

Dumitru Buzatu, lider PSD: Terminați cu masca! Nu e un panaceu. Dacă ar fi un panaceu, cei infectați ar scăpa de boală


Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că masca nu ajută la nimic, pentru că dacă ar ajuta atunci cei bolnavi ar scăpa de boală.

Nu îmi dau seama ce legătură vreți să faceți (n.red. a fost întrebat dacă nu poartă mască). Sau îmi dau seama cu foarte mare exactitate. Dar ce legătură are purtatul măștii de către mine, și cu grupul de copii care s-a infectat evident fără să știe? Pentru că orice grup riscă acest lucru în contextul extinderii infectării cu coronavirus. Poate puteți să-mi dați un răspuns, să mă lămuriți. (...) Mă întrebați dacă port mască? Prin somn, sau cum?

Dacă mă întrebați dacă port masca într-o adunare publică, dacă mă întrebați dacă port mască când sunt într-un magazin, fac lucrul acesta, pentru că nu vreau să intru în conflict cu ceilalți”, a spus Buzatu, la Digi 24.

Cosmin Prelipceanu i-a atras atenția că la ședința Consiliului Județean ați fost filmat fără mască… ”În ce circumstanțe? Dacă nu înțelegeți nimic, nu e vina mea. Cred că m-ați întrebat dumneavoastră, sau colegul, dacă eu cred. Dacă e o chestiune de credință coronavirusul, atunci eu nu cred în coronavirus. Dacă e vorba de determinare științifică a existenței unui virus, cred că există acest virus și că este foarte periculos în anumite condiții.

Și de aceea am îndemnat pe toți, trecând dincolo de protestul meu, să respecte măsurile”, a mai adăugat liderul CJ Valsui.

30 de tineri din județul Vaslui s-au îmbolnăvit de COVID 19 la mare și au fost duși la spital. Întrebat dacă ar fi respectat măsurile, credeți că s-ar fi îmbolnăvit, acesta a spus că nu știe. ”Nu pot să vă spun eu. Nici dumneavoastră nu puteți răspunde, pentru că nu puteți ști în câte circumstanțe s-ar fi aflat acești copii sau persoanele care trăiesc astăzi în România. Nu există nicio determinare foarte exactă a modului în care se transmite virusul. Presupun că știți lucrul acesta.

Nu există nicio programare a acțiunilor umane care să evite intrarea în context cu acest virus. E pandemie și trebuie să înțelegem cu toții, și revin și spun că nu am îndemnat pe nimeni să nu repecte măsurile preventive.

Situația din Vaslui este gravă în măsura în care se infectează un număr mare de oameni și, luând toate măsurile preventive, nimeni nu poate controla felul în care acest virus infectează.

Terminați cu masca! N-a dovedit nimeni că masca este un panaceu și dacă ar fi un panaceu, atunci persoanele infectate care ar lua masca cred că ar scăpa de consecințele infectării cu acest virus.

Subliniez că lucrurile sunt atât de grave, încât trebuie luate măsuri complexe, trebuiesc inventariate tratamentele care se aplică, dintre care unele deja s-a demonstrat că produc efecte adverse”, a mai spus liderul PSD.

.

Comentarii Facebook