Joi 1 Decembrie

Numărul accidentelor grave cauzate de trotinetiști a crescut cu aproape 20 de ori în patru ani


Numărul accidentelor grave de circulație în care au fost implicați conducătorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii patru ani, informează Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR). Majoritatea acestor accidente s-au produs din vina conducătorilor de trotinete, potrivit datelor poliției. 

În ultimii patru ani, în România s-au produs 198 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice. Urmare a acestora, 13 persoane şi-au pierdut viaţa, peste 200 de persoane au fost rănite grav şi 12 rănite uşor, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Majoritatea acestor accidente s-au produs din vina conducătorilor de trotinete, principala cauză fiind abaterile săvârşite în trafic:

  • neadaptarea vitezei la condiţiile de drum;
  • neacordarea priorităţii vehiculelor;
  • neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers;
  • circulaţia pe sens opus.

Cu toate acestea, este de presupus că numărul total al accidentelor rutiere în care sunt implicaţi utilizatorii de trotinete electrice este mult mai mare, având în vedere faptul că singurele evenimente care sunt evidenţiate din perspectivă statistică sunt cele soldate cu victime, soluţionate de către Poliţie (este plauzibil ca multe dintre accidentele soldate numai cu pagube materiale să nu fi fost declarate), notează Digi24. 

Sursa foto: ebihoreanul.ro

Comentarii Facebook