Fenomen ciudat, observat în Râul Pasărea. Și-a schimbat total culoarea. „Din apă limpede a ajuns să fie verde intens”


Un fenomen straniu a fost observat de locuitorii din comuna Tunari din județul Ilfov. Apa râului Pasărea, care traversează comuna, a prins culoarea verde intens, fenomen ieșit din comun, spun locuitorii care mereu au văzut apă curată și limpede. 

Locuitorii din localitate sunt uimiți și nu înțeleg ce s-a întâmplat cu apa din râul care le traversează comuna. Râul Pasărea a prins o culoare neobișnuită, un verde intens nemaivăzut de localnici. Însă, specialiștii spun că nu este un fenomen necunoscut, ci chiar din contră, este destul de întâlnit. Fenomenul se numește eutrofizare

raul verde 2.jpg

Eutrofizarea apei 

Eutrofizarea apei este un proces natural în ecosistemele acvatice, format prin îmbogățirea nutrienților produși de exces de materie organică deversate în râuri și lacuri de activitățile umane. Ca urmare a poluării apei, își pierde funcționalitatea în ecosisteme și nu mai este potabilă pentru oameni, pe lângă faptul că devine toxică. Locuitorii, supărați pe fenomenul care „le strică apa” povestesc că râul a început să-și schimbe culoarea de mai bine de o săptămână. Însă nimeni nu știe cu exactitate de unde pornesc deversările care au dus la amplificarea acestui fenomen, notează Antena3. 

Sursa foto: Antena3

Comentarii Facebook