Vineri 24 Septembrie

Numai 30% dintre români vor să se vaccineze împotriva COVID, conform unui sondaj


Numai 30% dintre români vor să se vaccineze, potrivit unui sondaj Avangarde privind percepțiile publice asupra pandemiei.

63% dintre români se declară îngrijorați sau foarte îngrijorați de evoluția pandemiei de coronavirus, în timp ce 34% spun că sunt deloc sau foarte puțin îngrijorați.

În plus, 70% dintre respondenți nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală. 16% ar fi de acord, iar 14% nu au vrut să răspundă.

Sondajul arată că doar 30% dintre români spun că sigur se vor vaccina împotriva COVID-19. În același timp, 29% au răspuns ”cu siguranță nu”, iar 29% nu s-au decis încă. Alți 10% au spus că ”nu pot aprecia”, în timp ce 2% nu au răspuns.

Când vine vorba despre vaccinare în general, 38% dintre români sunt pro-vaccinare, 20% împotrivă, iar 20% nu au o poziționare clară sau nu sunt interesați de subiect. 17% dintre respondenți nu au răspuns.

Românii și-au spus părerea și despre închiderea bisericilor de Crăciun, iar 72% au spus că nu sunt de acord cu acest lucru, în timp ce numai 11% au spus că ar trebui închise.

De asemenea, 51% dintre români consideră că politicienii și instituțiile statului sunt vinovați pentru numărul mare de cazuri de coronavirus. Doar 17% au răspuns că vinovați sunt cetățenii, în timp ce 32% nu au răspuns sau nu au știut să răspundă.

Totodată, 11% dintre români au putut să identifice o rudă infectată cu coronavirus. Numărul celor care nu au răspuns sau nu au știut să răspundă este însă de 50%.

Sondajul a fost efectuat prin telefon, în perioada 10-20 decembrie 2020, pe un eșantion de 900 de persoane. Marja de eroare este de +/-3,2%.

Comentarii Facebook