Adeverința Dianei Șoșoacă care îi permite să nu poate mască NU este valabil emisă


Senatul anunță că adeverința medicală prezentată de Diana Șoșoacă pentru nepurtarea măștii în Parlament nu este valabil emisă, a precizat șefa Comisiei de validare din Senat, Iuliana Scîntei.

A venit răspunsul de la DSP că adeverința NU este valabil emisă conform ordinului 874/2020, pentru că adeverințele care fac posibilă exceptarea de la purtatul măștii trebuie să fie emise de medicul de medicină a muncii. Ori în cazul dumneai, trebuie să obțină o adeverință de la medicul de medicină a muncii din Senat, care pe baza recomandărilor făcute de medicul de familie și confirmate de un medic specialist, spune că bolile pe care le are sunt din categoria celor care au nevoie de oxigenare”, a declarat senatoarea Laura-Iuliana Scîntei, președinta Comisiei de validare din Senat, conform Libertatea.

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă va trebui să poarte mască până la lămurirea lucrurilor, conform Iulianei Scîntei, președinta Comisiei de validare din Senat. ”Am informat-o pe doamna Șoșoacă, i-am prezentat punctul de vedere, am îndrumat-o către medicul de medicina muncii din cadrul Senatului României. Până va obține un document legal, emis de Medicina Muncii a Senatului, pe baza recomandării medicului specialist care spune că suferă de o boală care îi afectează capacitatea respiratorie, doamna senator trebuie să poarte mască  în plenul Senatului României, lucru pe care l-a înțeles. În cadrul comisiei de validare, pe durata întregului proces de validare, doamna Șoșoacă a purtat mască”, a adăugat Scînteie.

Senatoarea AUR amenință că va face plângeri penale celor care au publicat adeverința medicală. ”Cred că ăștia nu știu cu cine se pun. Am fost anunțată că adeverința mea medicală și adresa de la comisia de validare către DSP au fost făcute publice, cu toate datele mele confidențiale și cu codurile bolilor mele expuse presei. În acest moment mi s-a încălcat (sic!) toate drepturile cu privire la confidențialitatea datelor de identititate și cu privire la confidențialitatea stării mele de sănătate. Și vă spun, din acest moment voi face plângeri penale atît împotriva membrilor Senatului, cât și de la Ministerului Sănătății, DSP-uri, cât și împotriva celor din presă care și-au permis să publice datele mele fără acordul meu”, a spus Șoșoacă. 

Culmea este că se vorbește numai despre senatoarea Diana Șoșoacă, dar alți 7 - 8  deputați umblau luni, 21 decembrie, prin Parlament fără mască și nimeni nu i-a întrebat nimic.

Senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, umblă fără mască în Senat, dar are adeverință de la medic. Actele sunt verificate

Comentarii Facebook