”Nu sunt de acord să măresc la fel pensia de 1.200 lei, cu una specială de peste 20.000 lei” - Vor să majoreze toate pensiile cu 15%


Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, a spus că nu este de acord cu majorarea tuturor pensiilor cu 15%.

Mai mult ca sigur, săptămâna viitoare, împreună cu domnul prim-ministru şi cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, vom veni şi vom anunţa cu exactitate cum se va întâmpla. Sunt scenarii de lucru. Mă bucur că şi PNL are scenarii de lucru. Şi noi avem scenariile noastre de lucru. În acest moment, ne aşezăm la masă şi vom lua decizia. Cu certitudine, anvelopa nominală va fi cât să cuprindă o mărire la toată lumea de 15% la pensie.

Iertaţi-mă nu pot să fiu de acord să măresc la fel pensia de 1.200 lei cu o pensie specială de peste 20.000 lei. Nu pot să fiu de acord ca unul să ia 180 lei şi altcineva să ia, în aceste momente, 2.000 lei. Este total incorect. Şi atunci în această anvelopă se vor menţine şi voucherele, tot pachetul social de anul acesta va fi menţinut şi anul viitor.

Este evident că din cauza inflaţiei trebuie să venim şi cu alte pachete pe zona socială şi aici domnul ministru de la Fonduri a găsit resursele ca şi din fonduri europene să venim cu aceste pachete sociale astfel încât să creem un echilibru corect în societatea românească”, a declarat Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat că liberalii au două variante de majorare a pensiilor. Prima ar fi ”o creştere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze, prin anumite beneficii suplimentare, creşterea pensiilor”, iar a doua vizează o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15%.

Comentarii Facebook