„Nu fiți proști”. Dan Negru, mesaj tranșant pentru părinții care nu vor ca elevii să dea Bacalaureat la religie


Dan Negru a reacționat, după ce mai mulți părinți au fost deranjați de faptul că Religia a fost propusă ca materie pentru care elevii pot opta la examenul de Bacalaureat. Unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune din România le spune părinților „să nu fie proști” și să nu-i „condamne pe copii la neștiință”.

Propunerea ca religia să fie materie opțională la bacalaureat a stârnit iureș. Unii pro. Alții contra. Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj în viață ! Santa Maria delle Grazie unde se află "Cina cea de taină" a lui DaVinci sau "Capela Sixtină a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie.

Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii. Sa trăiești într-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultura religioasă, e o formă de prostie fudulă. Nu fiți proști,nu vă condamnați copiii la neștiință. Patimile lui Iisus nu trebuie să-i sperie! Iisus nu ne cere sa murim ca EL, ne cere sa trăim ca el.

Celor din gașca "anti" le-aș aminti și vorba lui Einstein : "Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă", a transmis Dan Negru. 

Amintim că Biserica Ortodoxă Română cere ministerului Educației să introducă în proiectul Legii învățământului posibilitatea ca Religia să fi aleasă de către elevi ca probă de examen la Bacalaureat.  

Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”, se arată în adresa comună a celor 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român. 

Comentarii Facebook