Noua Zeelandă anunță ”eliminarea” coronavirusului


Noua Zeelandă a afirmat luni că a ”eliminat” coronavirusul și a anunțat că reduce restricțiile de la ”nivelul patru” la ”nivelul trei”.

Noua Zeelandă a raportat numai un nou caz, alte patru ”cazuri probabile” și un nou deces.

Ashley Bloomfield, ministrul Sănătății din Noua Zeelandă, a declarat că numărul scăzut ”ne dă încredere că ne-am atins obiectivul de eliminare, ceea ce nu a însemnat niciodată zero, dar înseamnă că știm de unde provin cazurile noastre”, conform CNN.

Primul ministru din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a declarat că virusul este ”în prezent” eliminat, dar că țara trebuie să rămână în alertă și ar putea totuși să se aștepte să continue să vadă cazuri noi.

Așa cum am spus eliminarea înseamnă că putem ajunge la zero, dar este posibil să avem un număr mic de cazuri care apar din nou, asta nu înseamnă că am eșuat, ci înseamnă că suntem în situația de a avea un management foarte agresiv al acestor cazuri, pentru a menține aceste numere scăzute”, a spus ea.

În prezent, Noua Zeelandă restricționează majoritatea călătorilor să vină în țară, cu excepția cetățenilor și a rezidenților permanenți.

Alerta ”nivel trei”, care intră în vigoare la începutul zilei de marți, va permite întreprinderilor să se redeschidă parțial cu unele restricții, dar cu distanțare fizică de doi metri în afara casei.

Școlile urmează să se redeschidă cu capacitate limitată, oamenii sunt încurajați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care acest lucru nu este posibil și sunt permise activități de recreere locale cu risc scăzut. Locurile publice, cum ar fi bibliotecile, muzeele, sălile de gimnastică vor rămâne în continuare închise. Măsurile vor fi reevaluate în două săptămâni pe 11 mai.

Potrivit Universității Johns Hopkins, Noua Zeelandă are un total de 1.469 de cazuri noi de coronavirus confirmate și 19 decese.

Comentarii Facebook